Lokal och utrustning


CLUK är en flexibel anläggning anpassad efter kundens önskemål, med avseende på produkt och process. Den mesta tekniska utrustningen hyrs in och önskad processlinje byggs upp efter kundens behov och kan därmed varieras från en försöksomgång till en annan. Den mest använda utrustningen är däremot stationär.

Lokaler

De 350 kvadratmeter stora lokalerna inhyser processhall, laboratorieutrymmen, kök och bageri som är väl anpassade för verksamheten. Skrivplats och mötesrum finns också i lokalen. I huset finns dessutom större konferens- och möteslokaler om så önskas, samt lunchrestaurang, gym och liten simbassäng.

  • Lokalerna har historiskt sett varit anpassade för livsmedelsproduktion, glass och margarin, sedan de byggdes av KF
  • Det finns en lokal kunskap och tradition kring livsmedel och livsmedelsproduktion, alltså stödfunktioner som krävs för att tillmötesgå krav på industrinära samarbete
  • Lokalerna är initialt i storleksordningen 350 kvm, men det finns expansionsmöjligheter om behov skulle uppstå, i byggnadens totala 27 000 kvm.
  • Pilotutrustning för flertalet enhetsoperationer såsom pastörisering, kylning, homogenisering, blandning, indunstning och emulgering.

Utrustning – Process

CLUK har pilotutrustning för flertalet enhetsoperationer såsom pastörisering, kylning, homogenisering, blandning, indunstning och emulgering. För att öka flexibiliteten står en del av utrustningen på hjul. Nedan ser ni lite av CLUK’s utrustning.

Produkt

Produkter som kan tillverkas kan definieras som pumpbara, varma eller kalla, vilket ger produkter inom stora segment. Till exempel glass, färskost, sylt, drycker, spreads, bredbara smörgåspålägg, desserter, marmelader, såser, grönsaksbaserade varianter av ketchup, mejeriprodukter, fermenterade produkter och snacks. I det välutrustade bageriet kan flertalet bageriprodukter tas fram.